12 дублирани победи в турнира “Обрешков” в Разград

Публикувано на март 6, 2009

12 участници в турнира “Обрешков” получиха по повече от една награда от организаторите на състезанието – ПМГ”Акад. Никола Обрешков”-Разград. Двама от тях са сред най-добрите по три от науките със задачи от които се провежда надпреварата. Десетокласникът от ПМГ Виктор Иванов е първи по математика и информатика и трети по физика, а Красимир Георгиев от 11 клас в същото училище е първи по информатика, втори по физика и трети по математика.

Общо 396 са били участниците в турнира, 68 от тях са се класирали до трето място във възрастовата си група. За пръв път от 35 години 10 от състезателите са събрали максимален брой точки при решаването на задачите по математика, физика, информатика, химия или биология.

Призовете бяха връчени от директора на ПМГ Венета Станчева днес по време на концерта по повод патронния празник на учебното заведение.

Сред гостите на тържеството бе бившата възпитаничка на елитното школо Нина Илкова, която е част от участвалата във финала на българската “Евровизия” момичешка група “Сахара”.

Dariknews.bg

Коментари:
Няма
Опции:
add your comment share this on facebook
С етикет: ,