Петима рецитатори ще представят Разград на конкурс за възрожденска поезия

Публикувано на октомври 28, 2013

Петима рецитатори от Исперих, Цар Калоян и Разград ще представят областта на Третия конкурс по художествено слово за изпълнение на произведения от възрожденски автори, който ще се проведе следващата седмица в Русе.

Предварителният кръг в Разград бе журиран от трима актьори от ДТ“Антон Страшимиров“-Разград: Мария Петрова-Енева, Марияна Бранкованова и Николай Сяров.

Те избраха петима от участниците в предварителния кръг да продължат напред. Това са: 13-годишната Пламена Георгиева от ОУ“Васил Априлов“, която е изпълнила „Българският език“ от Иван Вазов; 16-годишната Елена Лютова от ПМГ“Акад. Никола Обрешков“ – „Майце си“ от Христо Ботев; 14-годишният Драгомир Друмев от СОУ“Христо Ботев“-Цар Калоян – „Хаджи Димитър“ от Христо Ботев; 17-годишната Преслава Начева от ГПЧЕ“Екзарх Йосиф“-Разград – „Към брата си“ от Христо Ботев; 16-годишната Ния Василева от ПМГ“Акад. Никола Обрешков“ – „Моята молитва“ от Христо Ботев“.

Конкурсът се организира от сдружение „ПРО АРТ“-Русе  съвместно с „Нетуоркс-България“. Заради големия интерес тази година за пръв път бяха обявени предварителни кръгове в четири града от Североизточна България.

Dariknews.bg

Коментари:
Няма
Опции:
add your comment share this on facebook