Двама малки художници от Разград и Цар Калоян с призове от национален конкурс

Публикувано на октомври 31, 2013

Две момчета от Разградско са сред призьорите в 11-тото издание на Националния конкурс за детска рисунка „С очите си видях бедата” – съобщиха от пресцентъра на ОДМВР-Разград.

В първа категория /ученици от общообразователни училища/ във възрастовата група от 10 до 14 години награда получи Драгомир Тодоров Друмев от СОУ “Христо Ботев” – Цар Калоян. В трета категория /ученици със специфични образователни потребности/ е отличен Калоян Еленов Ангелов от ОУ “И.С.Тургенев” – Разград.

1200 рисунки на деца от 6 до 18-годишна възраст са участвали в надпреварата, освен от България е имало и творби на малки художници от  Сърбия, Пакистан, Малайзия, Индонезия и Индия.

Церемонията по награждаването на финалистите се състояла вчера в Националния дворец на децата в София. Заместник-министърът на вътрешните работи Йордан Грамов и директорът на ГД”Пожарна безопасност и защита на населението” главен комисар Николай Николов са открили изложба с наградените рисунки.
Проявата се провежда с подкрепата на Секретариата на Откритото частичното споразумение за големите рискове към Съвета на Европа – EUR-OPA. Организатори са ГДПБЗН съвместно с Двореца на децата и Министерството на образованието и науката. На откриването присъствали Н.Пр. посланикът на Ислямска република Пакистан в България Мухаммад Джамшаид Ифтихар, представители на посолството на Република Сърбия, преподаватели от НХГ и служители на МВР.

Dariknews.bg

Коментари:
Няма
Опции:
add your comment share this on facebook