Танжу не се призна за виновен, няма да има редукция на наказанието

Публикувано на октомври 31, 2013

Подсъдимият по делото за убийството на 19-годишната сервитьорка от Исперих Надежда Минчева не се призна за виновен на предварителното изслушване по процеса днес. Така пред Танжу Сами остана реална възможността от постановяване на максималния размер на наказанието. За умишлено убийство санкцията е затвор от 10 до 20 години. Ако Сами бе признал вината си, при прилагането на съкратената съдебна процедура, наказанието щеше да бъде намалено с една трета.

Съкратеното производство все пък ще бъде приложено, но по отношение на свидетелите, те няма да бъдат разпитвани, ще се признаят показанията им от досъдебното следствие. На следващото заседание, което бе насрочено за 29 ноември, ще бъдат призовани само експертите, изготвили съдебно-медицинските и съдебно-психиатричната експертизи. Според първоначалните данни вещите лица смятат подсъдимия за вменяем.

На днешното заседание съдът прие гражданските искова на родителите на Надя – по 100 000 лв. за всеки от тях.

20-годишният Танжу Сами е обвинен в убийство на бившата си приятелка Надежда на 19 срещу 20 април тази година. Той я удушил от ревност в местността „Айорман” край Исперих, след което се укрил от органите на реда за близо седмица.

Dariknews.bg

Коментари:
Няма
Опции:
add your comment share this on facebook