Вратар от школата на „Лудогорец” спечели два математически турнира в един ден

Публикувано на ноември 7, 2013

Вратар от Детско-юношеската школа на „Лудогорец” спечели два математически турнира в един ден.

Шестокласникът Денис Къров от ОУ”Васил Левски”-Разград е постигнал най-добри резултати в Лудогорието в турнирите „Черноризец Храбър” и „Паисий Хилендарски”. Те се организират от Съюза на математиците в България,  посветени са на Деня на народните будители и са се провели през 2 часа. На 1 ноември млади математици от цялата страна в един и същ час решават по родните си места едни и същи задачи. Според регламентите на състезанието за определено призово място има предварително определен брой точки за достигане. Във възрастовата група на Денис Къров и в двата турнира няма постижение в Разградско за първо място. В състезанието „Черноризец Храбър” той е събрал 95 от 100 възможни точки и е на второ място, което му дава право да участва в Международен майсторски клас в Сандански догодина. В другото състезание – „Паисий Хилендарски” – точките на Денис са 51 и стигат за трето място, което отново е най-добро постижение в Лудогорието.

Денис Къров е вратар в школата на шампионите при родените през 2001 г., освен със спорт и математика се занимава и с изкуства: свири на китара и танцува във фолклорната формация „Лудогорче”.

Сред победителите в турнира „Паисий Хилендарски” е още един футболист от школата на шампионите. Павел Дамянов от ОУ”Никола Вапцаров”-Разград е с най-висок сбор точки – 61 – и е на първо място сред четвъртокласниците в региона. Павел е част от отбора на момчетата от “Лудогорец”, родени през 2003 г. Преди година малчуганът се прочу с авторството на текста на песента „Лудогорец кой ли не го знай”. Той бе използвал мелодията на песента „Зеленчуци който не яде” и бе посветил по строфа на всеки футболист от мъжкия отбор на „Лудогорец”.

Ето имената и на останалите млади математици с най-добри постижения в Разградско:

Турнир „Черноризец Храбър”:

3 клас: Стоян Иванов – ОУ”Васил Левски”, 114 точки, второ място

7-8 клас: Никол Стоянова – ОУ”Васил Левски”, 94 точки, второ място

9-10 клас: Цветан Минков – ПМГ”Акад. Никола Обрешков”, 111 точки, второ място

Турнир „Паисий Хилендарски”:

2 клас: Преслава Христова – ОУ”Никола Икономов”, 52 точки, второ място

3 клас: Ели Ивайлова – ОУ”Васил Левски”, 63 точки, първо място и Християн Симеонов – ОУ”Васил Левски”, 61 точки, първо място

5 клас: Десислава Тодорова – ОУ”Ив.С.Тургенев”, 52 точки, второ място

 

Dariknews.bg

Коментари:
Няма
Опции:
add your comment share this on facebook