Кметът на Разград очаква 1 млн. лв. дефицит за 2013 г.

Публикувано на ноември 7, 2013

Очакванията на кметовете за Бюджет 2014 не се оправдаха. Силно разочарование будят у градоначалниците разчетите за капиталови разходи на общините, размерите на изравнителните субсидии и отделените от правителството суми за зимно поддържане на общинските пътища. Това призна кметът на Разград Денчо Бояджиев, който е член на УС на НСОРБ.

Всички предложения на кметовете за нови методики при разпределението на парите за местните власти са оставени за Бюджет 2015 година. В същото време над общините продължава да виси заплахата от заложените в бюджета 5% буфери, за които правителството предупреждава, че ще бъдат приведени в края на следващата година, само ако растежът на икономиката достигне прогнозирания ръст от 1,8%, коментира Бояджиев.

“Много от предвидените за общините пари се преписват механично и се прехвърлят от бюджет в бюджет”, оплака се градоначалникът. Разград ще получи догодина за зимно поддържане 141 хил.лв., сума равна на парите, дадени за тази цел и през 2013. В същото време Петрич получава сега и за в бъдеще за същите цели 144 хил. лв., въпреки че там зимите са меки, а сняг почти не вали, за разлика от суровите снегове, които затрупват зиме Лудогорието, недоумява Бояджиев.

Кметът на Разград прогнозира, че общината ще приключи финасовата 2013 г. с 1 млн. лв. дефицит. “Ще ни останат нерзаплатени разходи, а много от планираните улични ремонти ще бъдат отложени”, обясни той.

Standartnews.com

Коментари:
Няма
Опции:
add your comment share this on facebook