Зоокът от депутат за патронния празник на ОУ“Ив.С.Тургенев“

Публикувано на ноември 11, 2013

ОУ“Иван С. Тургенев“ ще е единственото в Разград със собствен зоокът. Съоръжението е подарък от депутата от ГЕРБ Валентин Василев за днешния патронен празник – уточни училищният директор Милена Орешкова. Засега в зоокъта има само гълъби, но постепенно ще се засели и с други животни.

С изпълнение на химна на училището започна школското тържество днес, след него имаше и други музикални изпълнения, малчуганите от първи клас участваха в драматизация на приказка за доброто, а гостите от танцова формация „Феникс“ към Центъра за работа с деца събраха аплодисментите в края на програмата.

Тя завърши с обявяване на победителите в две състезания, посветени на патронния празник. Най-добрите шахматисти награди Росен Русев от клуба по шах „Абритус“, а победителите в конкурса за изработване на изделия от природни материали „Природата – извор на живот“ – шефът на отдел „Образование“ в община Разград Бонка Цонева. Експонатите от този конкурс са подредени в кабинета по биология в ОУ“Ив.С.Тургенев“. В него са участвали деца от цялата Разградска област, не само от училището, което го организира.

Dariknews.bg

 

Коментари:
Няма
Опции:
add your comment share this on facebook