Домът за възрастни с деменция празнува 10-годишен юбилей

Публикувано на ноември 11, 2013

С тържество с много гости и голяма вкусна торта Домът за възрастни хора с деменция в Разград отбеляза своя 10-годишен юбилей. Честването не е свързано със създаването на институцията, а с преместването й от село Черковна в областния център, при много по-добри условия за обитателите му – припомниха директорът на дома Теосвета Лазарова, тогавашният кмет Венелин Узунов и тогавашният заместник-кмет Кина Дякова.

Капацитетът на социалната институция е 60 човека, за тях се грижат 34 души персонал, включително работниците в кухнята. Кадър на дома е новоназначената шефка на РД“Социално подпомагане“-Разград Росица Бончева, за която тържеството бе една от първите публични прояви на новия пост.

С „уважаеми човеци“ се обърна в приветствието си към работещите в дома председателят на Общинския съвет Милена Цанева, тя ги увери, че местният парламент ще продължи да подкрепя с решенията си работата на социалните институции в общината.

В празничната програма в бистро „Зайо Байо“ участваха: деца от ЦДГ“Шестте ястребинчета“, група „Есперо“, която изпълни „Седнало е Джоре дос“ и „Високи сини планини“ на есперанто; деца от Центъра за настаняване от семеен тип и танцова формация „Лудогорие“; песенна група „Сребърен славей“ към Дома за хора с деменция; състав от Дневен център за възрастни хора с увреждания „Подай ръка“ и Капански ансамбъл.

Dariknews.bg

 

Коментари:
Няма
Опции:
add your comment share this on facebook