18 години по-късно – отново „Вампир” на разградска сцена

Публикувано на ноември 15, 2013

8 години след последната премиера на „Вампир“ по Антон Страшимиров пиесата отново е на разградска сцена. Една от главните героини Вела обаче вече е режисьор.

Според нея – Мария Петрова-Енева – има жажда за българска класика в театралните салони и разградският театър се старае да поставя по една подобна постановка на сезон.

Премиерата на „Вампир“ е в петък, 15 ноември, от 18,30 ч. в злата на ДТ”Антон Страшимиров”-Разград.

Христо Кръчмаров е бил режисьор на предишната постановка на „Вампир“, поставена на разградска сцена. Една от актрисите – Дочка Братованова – е в същата роля като преди 18 години – на Марковица. Съвсем друга е днес позицията на тогавашната Вела – Мария Петрова-Енева е режисьор на петъчната премиера.

За пръв път разградската публика обаче ще види и най-новото попълнение в актьорския състав на театъра – 24-годишният Йордан Крушков играе Динко. Освен актьорство, той е завършил и режисура, има роли в „Седем часа разлика” и „Столичани в повече”. Ролята във “Вампир” му е мечта от втори курс.

В ролята на Малама е Марияна Бранкованова, на Вела – Мариела Топалова, на Дядо Марко Николай Сяров, заместил поради здравословен проблем Александър Божанов.

Важно участие в пиесата има и балетната трупа от сцена „Назъм Хикмет”. Те са равностойни партньори на професионалните актьори – каза режисьорката.

Има жажда за класика в публиката, в посока възраждане на българския дух и трябва поне веднъж годишно да поставяме подобни пиеси – категорична бе Мария Петрова-Енева

Dariknews.bg

Коментари:
Няма
Опции:
add your comment share this on facebook