„Лудогорец“ поиска 550 000 лв. за школата, Спортното – 83 200 лв.

Публикувано на ноември 21, 2013

Детската школа на футболен клуб „Лудогорец“ и Спортното училище в града първи подадоха заявки до община Разград за субсидии от бюджета за догодина. Клубът иска 550 000 лв., а училището – 83 500 лв. И двете искания бяха препратени от Постоянната комисия за младежта и спорта към Общинската администрация, която да предвиди средства съобразно възможностите на бюджета. „Отсега не ни достигат 600 000 лв. за местни дейности“ – призна пред съветниците заместник-кметът Любомир Цонев.

955 821 лв. е издръжката на Детско-юношеската школа на „Лудогорец“ – става ясно от заявката, подадена до община Разград.  От местната управа се искат 550 000 лв., общинските пари ще бъдат използвани за: съдийски такси, такси за участия, разходи за обезпечаване на домакински мачове, храна, транспорт, турнири с международно участие, лагери и екипировка.

В школата се подготвят общо девет детски отбора, децата с адресна регистрация в Разград са 119 – уточняват от клуба. И през 2014 г. клубното ръководство ще продължи да селектира и млади таланти от цялата страна, които да повдигат нивото на отборите, които се състезават в републиканските първенства на елитните групи – уверяват в документа от „Лудогорец”.

За храна, спортна екипировка, участие в републикански и международни състезания, консумативи по поддържане на спортна зала и летен възстановителен лагер ще се използват парите, които ръководството на Спортното училище иска от общината. Парите, отпускани по единния държавен стандарт, не стигат за нормално протичане на общообразователния, учебно-тренировъчен, състезателен и възстановителен процес на учениците от Спортното училище – обясняват от школската управа. В училището учат 115 ученика, през изминаващата година 10 от тях са част от национални гарнитури в своя спорт, а Анелия Неделчева е участвала в Световно първенство по бокс.

И двете искания не бяха удовлетворени от Постоянната комисия за младежта и спорта, а пренасочени към Общинска администрация, която да предвиди средства съобразно възможностите на бюджета.

Daroknews.bg

 

Коментари:
Няма
Опции:
add your comment share this on facebook