Ремзи Реджеб: Възрастта няма значение, важното е човек да се чувства добре и винаги да побеждава

Публикувано на ноември 21, 2013

„Възрастта няма значение, важното е човек да се чувства добре и винаги да побеждава”. Това написа в книгата с мисли на заслужили разградчани Ремзи Реджеб – два пъти световен шампион по борба за ветерани. Днес той се срещна с кмета Денчо Бояджиев и му разказа за последното първенство, от което се завърна с медал. Градоначалникът обеща за догодина общината да помогне с финансиране на следващото участие на Реджеб в световно първенство.

Бизнесменът с неугасваща любов към спорта за шести път участва в Световен шампионат по борба за ветерани. Без медал не се е връщал, един е бронзов, три са сребърни, два – златни. През тази година е най-убедителен, от четиримата му съперници нито един не успява да вземе точка.

Премеждията пред 45-годишния борец започват още по пътя. Оказва се, че в деня, в който е трябвало да пътува до Сараево, няма автобус до там и тръгва на следващия. Пристига в деня преди състезанието и се оказва, че е с килограм и половина по-тежък от категорията си – 58 кг.

Схватките са през 20-ина минути в един и същ ден. Публиката, която подкрепя българския борец, се изморява, той – не. Побеждава двама руснаци, турчин и швед.

Ремзи Реджеб получил покана от турската федерация да се състезава за тях, отказал категорично.

Ремзи Реджеб е два пъти републикански шампион за юноши, участвал е в мъжкия национален отбор на България, бил е спаринг партньор на настоящия президент на федерацията по борба Валентин Йорданов. Сега сам търси спаринг партньори сред младите борци от Разград и Лозница. Поддържа форма с ограничения в храненето и спорт, като заниманията стават по-интензивни като наближи първенство.

„Възрастта няма значение, важното е човек да се чувства добре и винаги да побеждава” – написа двукратният световен шампион възрастова група 40-45 години. Догодина той минава в следващата възраст 45-50 години.

Dariknews.bg

 

Коментари:
Няма
Опции:
add your comment share this on facebook