200 литра алкохол без бандерол откриха у собственик на кафене

Публикувано на ноември 22, 2013

200 литра алкохол без бандерол намериха служители на сектор „Икономическа полиция“ в ОДМВР-Разград у собственик на кафе-аператив.

Заведението се намира в района на жп гарата в Разград. При извършена в него проверката днес са намерени 76 литра високо алкохолна напитка с неизяснен произход без акцизен бандерол. Измереното в Митническо бюро – Разград действително алкохолно съдържание с денситометър сочи, че съдържанието варира между 43 об.% и 63,7 об% алкохол.

По-късно в дома на 60-годишния собственик на заведението с инициали Л.П. и в прилежащото към него избено помещение се установи, че той държи на склад още 124 литра алкохолна напитка с неизяснен произход без акцизен бандерол. След измерване на действителното алкохолно съдържание, уредът отчел, че съдържанието варира между 41 об.% и 51,2 об% алкохол.

По случая е образувано досъдебно производство. За продажба на акцизни стоки без бандерол законодателят  предвижда наказание лишаване от свобода до три години и глоба до десеткратния размер на пазарната цена на продаваните стоки.

С изземването на установеното количество алкохол без акцизен бандерол в размер на 200 литра е предотвратена щета за бюджета от неплатен акциз на стойност около 1033 лв. Предотвратена е и опасността от увреждане на здравето на клиентите в заведението, където се продава опасният алкохол – уточняват от пресцентъра на ОДМВР-Разград.

Dariknews.bg

Коментари:
Няма
Опции:
add your comment share this on facebook