До седмица качват в интернет декларациите за конфликт на интереси на 51 разградски управници

Публикувано на февруари 4, 2009

Шестима съветници и един управител на дружество с общинско участие не са подали декларации по Закона за предотвратяване на конфликт на интереси
Това стана ясно по време на първото заседание на специалната комисия към Общински съвет – Разград, създадена, за да приема и проверява декларации по този нормативен документ. Не са подали в срока до 2 февруари своите декларации съветниците: Георги Димитров от “Атака”, Добринка Монева, Стоян Димитров, Станка Ангелова, Миле Милев и Янка Георгиева от БСП, както и управителя на “ДКЦ-І” д-р Ивета Кулева. От комисията уточниха, че обобщават данните съобразно този срок, понеже все още решението за удължаване с 2 месеца, прието от Народното събрание миналата седмица, не е публикувано в “Държавен вестник”. Именно във връзка с тази депутатска промяна обаче съветниците не наложиха санкции на закъснелите.

По предложение на председателя на комисията д-р Селиме Карагьозова бе взето решение да се задържи общинска администрация до седмица след уведомяването й да публикува в интернет страницата на община Разград декларациите на общо 51 управника – 27 съветници, 19 кметове на населени места, общинския кмет и 4 лица на публични длъжности в дружества с общинско участие.

От комисията призоваха гражданите да подават сигнали за некоректно попълнени декларации и наличие на конфликт на интереси при лицата, чиито декларации са публикувани. Това може да става в стая 510 на община Разград, при главния специалист в звено “Обслужване на Общински съвет” Иванка Раданова.

Коментари:
Няма
Опции:
add your comment share this on facebook
С етикет: , , , ,