Пловдив и Разград зоват за национално дясно обединение

Публикувано на март 8, 2009

Пловдивските структури на пет партии призоваха националните си лидери за широко дясно обединение за предстоящите парламентарни избори. Местните водачи на ССД, Обединените земеделци, Демократическата партия, Демократи за силна България и Българска нова демокрация изпратиха до своите партийни началници в София възвание, в което твърдят, че широката изборна коалиция в дясното пространство е единственият шанс да бъде отстранена от власт тройната коалиция.

В присъствието на медиите днес подписите си под документа сложиха Атанас Недевски за ССД, Петър Минков за земеделците, Атанас Манов за Демократическа партия, Спас Гърневски за ДСБ и Владимир Дончев за БНД.

Вече са водени разговори и с местното ръководство на СДС, очаква се то да се присъедини към обединението след предстоящия национален форум на партията. В скоро време отговор на поканата за прегръдка трябва да дадат и от „Ред, законност, справедливост” и „Новото време”. За сътрудничество с ГЕРБ ще разговаряме след изборите, защото те категорично заявиха, че на вота ще се явят самостоятелно, обясни Спас Гърневски. Рано е още да редим общи листи. Първо трябва да се обединим около програмите си, а после да делим баницата, коментира ситуацията членът на Националния изпълнителен съвет на БНД Владимир Дончев.

За създаване на общ парламентарен съюз в 40-тото Народно събрание между СДС и ДСБ призоваха и областните структури на двете десни партии в Разград. Те предлагат това да стане основа за явяване в коалиция и на европейските, и на предстоящите парламентарни избори.

Лидерите на СДС в Разград Иво Димитров и на ДСБ Митко Ханчев припомниха, че в общината на последните местни избори двете партии бяха в основата на коалиция от десни политически сили с името “Обединени демократи”.

От позицията на двегодишното ни успешно съвместно сътрудничество ние сме убедени, че взаимодействието вдясно е полезно и ефективно политическо действие, обявиха в декларация двамата лидери. Те призовават още националната коалиция да носи името “Обединени демократи”, а лидерите на двете партии да са съпредседатели на политическото формирование, което да е в основата на по-широка дясна коалиция.

Dariknews.bg

Коментари:
Няма
Опции:
add your comment share this on facebook
С етикет: , ,