Възпитаник на ПМГ победи и румънци на турнир по математика

Публикувано на ноември 27, 2013

За поредно отлично представяне на ученици от ПМГ“Акад. Никола Обрешков“-Разград съобщиха от школската управа. В математическото състезание „Вергил Крумов” в Силистра имало и международно участие от града-побратим на Разград Калъраш, българските конкуренти били от Североизточна България: Силистра, Русе, Варна и Добрич.

Цветан Минков от 10а клас на ПМГ се е класирал на първо място в международно състезание по математика само седмица, след като стана втори в България по физика. Цветан се явява за трета поредна година на това състезание, заемайки неизменното първо място в своята възрастова група.

Във възрастова група 9 клас Радмил Райчев от ПМГ пък е заел второто място.

В състезанието са участвали 12 ученици от ПМГ„Акад. Н. Обрешков”, водени от преподавателката по математика Емилия Станкова. Никола Казаков и Хари Мирославов от 10а клас станаха съответно 4-ти и 6-ти във възрастова група 10 клас, а останалите разградчани също заеха добри позиции в първите 15 места. Всички те работят вече трета година с госпожа Емилия Станкова в клуб „Архимед” по  ПРОЕКТ BG051РО001-4.2.05 “Да направим училището привлекателно за младите хора”, по-популярен като проект УСПЕХ.

Dariknews.bg

Коментари:
Няма
Опции:
add your comment share this on facebook