Разград сред четирите области, с които Русенският университет ще подпише Меморандум за сътрудничество

Публикувано на ноември 29, 2013

Разград е една от четирите  областни администрации, с които Русенският университет ще подпише Меморандум за сътрудничество. Документът ще е основа на създаване на Форум за регионално съгласие и сътрудничество между Русенски университет „Ангел Кънчев“ и областните администрации на областите Русе, Разград, Силистра и Търговище. Мемурандумът ще бъде подготвен и подписан в срок до шест месеца.

Това е станало ясно по време на семинар на тема “Русенският университет  – партньор и двигател в областното регионално развитие“, в който е участвал областният управител на Разград Стоян Ненчев – съобщиха от пресцентъра на Областна администрация-Разград.

Семинарът се е провел под патронажа на Областния управител на област Русе и в него е участвал и областният управител на Силистра, както и кметове на общините Русе, Разград, Силистра и Търговище. Обучението е инициирано във връзка с осигуряване на по-голяма прозрачност в работата на РУ „Ангел Кънчев” и активностите му в регионалния триъгълник – връзка между висшето образование, научните изследвания и иновациите в подкрепа на регионалното развитие.

„Приносът на Русенски университет за регионалното развитие на Област Разград е безспорен. Налице е един работещ академичен механизъм, гарант за професионално висше образование, транслатор на кадри, които намират своето място в профилираните среди.” – е заявил по време на семинара Ненчев. Той е апелирал към своите колеги и към присъстващите кметове, че „трябва да продължаваме да бъдем адекватни на поставените цели, чиято реализация допринасят за областното и регионално развитие.

Dariknews.bg

Коментари:
Няма
Опции:
add your comment share this on facebook