Четири награди за ПГИ-Разград от национално състезание по банкиране

Публикувано на декември 9, 2013

Четирима ученици от ПГИ“Робер Шуман“-Разград спечелиха награди от Национално ученическо състезание по банкиране, провело се на 5-6 декември в Свищов – съобщиха от училището. Христина Христова, Емрах Мехмед, Елис Неджмиева и Джанан Исуфова, водени от Иванка Танева, се състезаваха с  ученици от 14 елитни икономически гимназии от цялата страна. Задачата пред младите банкери бе да разработят иновативен продукт в областта „дистанционно банкиране”, който да представят пред жури, включващо топ банкери от водещи търговски банки в България.

Христина, ученичка от 12 „Б” клас и нейният екип получиха престижната втора награда (сертификат и парична сума) с идеята за мобилно приложение за директно плащане на стоки,като данните на клиентите са защитени чрез сканиране на ретината.

Отборът на Емрах от 12 „Б” клас заслужено получи наградата на Експресбанк с иновацията за създаване на приложение за мобилен телефон, чрез което се получава информация за нови банкови услуги, погасителни планове  и др.,като за всяко известие се ползва нова парола за по-голяма сигурност.

Наградата на магистърска програма „Банков мениджмънт” към СА „Д.А.Ценов”-Свищов получиха Елис от 12 „Г” клас специалност „Финансова отчетност и нейните съотборници с приложението за лицево разпознаване на клиентите чрез снимка от цифрова камера в триизмерна реалност.

Екипът на Джанан от 12 „Г” клас получи приза на Общинска банка гр.Свищов с идеята за откриване на сметка „Сигурност за мен и моето дете”. Родителите откриват сметка на своето дете, като за улеснение се използва разплащателен код, получаван с SMS.

Dariknews.bg

Коментари:
Няма
Опции:
add your comment share this on facebook