Денчо Бояджиев стана „Рицар на годината”

Публикувано на декември 16, 2013

Кметът на Разград Денчо Бояджиев получи приза „Рицар на годината на Ордена на рицарите тамплиери” – съобщиха от организацията. Това се е случило по време на традиционно благотворител събитие в събота вечерта в тържествената зала “София” на столичния хотел “Кемпински-Зографски”.

„За пръв път призът е уникална статуетка на рицаря-тамплиер от Пазарджик Спас Киричев. „От тук нататък всеки рицар на годината ще получава точно такава статуетка, казал по време на церемонията Ралчев. На бала била обявена и номинацията на вестник “Стандарт” за „Награда на ООН”.

Двете решения за номинации били взети с единодушно гласуване от Великия съвет на 3 декември, стана ясно по време на тамплиерския благотворителен бал. Тамплиерите отбелязват, че Бояджиев има изключителни заслуги за развитието на Разград не само като кмет, а като обединител и радетел на християнските и общочовешките ценности. Градоначалникът приел признанието за заслуги и съпричастност към Ордена. „Това е тържествен миг за мен, защото държа в ръцете си приз, който не го приемам само като признание за моята скромна особа, а като признание за всички мои братя и сестри, с които бяхме първопроходците на тамплиерството в пазвите на Лудогорието”, каза Бояджиев. „Нашата мисия има все повече сподвижници и радетели в разградския регион”, допълнил още градоначалникът.

По време на годишния си бал тамплиерите събрали от няколко хиляди лева чрез благотворителен търг на картини и символи в полза на хора в неравностойно положение.

Dariknews.bg

Коментари:
Няма
Опции:
add your comment share this on facebook