За последно през 2013-та Буруджиева дойде с промени в Закона за движение по пътищата

Публикувано на декември 16, 2013

Предложения за Новия Закон за движение по пътищата представи при последното си тази година посещение в Разград депутатът от БСП Татяна Буруджиева. По традиция тя беше със свой колега, специалист в тази сфера.

Вероятно към май-юни догодина ще е готов законопроектът – обясни  заместник-председателят на Парламентарната комисия по транспорт и комуникации Георги Свиленски. Той и Буруджиева ще са сред вносителите на новия законопроект. Това е един от най-променяните български закони,  с 52 поправки – уточни Свиленски. В момента текат обществени обсъждания, след това ще има съгласувания с 10 министерства с отношение към тази обществена сфера. Избягваме ние да даваме предложения, събираме от граждани, неправителствени организации и институции – допълни депутатът. Един от принципите, с които ще се съобрази новият закон, е глобите, които се налагат на нарушителите, да съответстват на доходите в страната, така че едновременно и да се повиши събираемостта, и нарушителите да се съобразяват със санкциите. Сред обсъжданите идеи е водач да няма право да се яви на технически преглед, ако не си е платил глобите; мисли се и дали да не се въведе отново полигонът при обучението на водачите, за да свикнат да шофират при различни условия; обсъжда се също и въвеждане на специфичен режим за младите шофьори.

До края на годината ще се гласуват на второ четене законодателни изменения, свързани с отношенията между гражданите и мобилните оператори – съобщи още Свиленски. Те предвиждат да отпадне възможността за двугодишни договори, максималният срок ще е 1 година, като във всяка фактура ще се описва колко още ще е валиден договора, а на 6-ия месец абонатът ще може без последствия да прекрати договора, ако прецени. Тези промени ще се гласуват скоро, за да имат възможност мобилните оператори да си предвидят бюджетите за следващата календарна година.

Последната за годината пресконференция на Буруджиева в Разград завърши с наздравица и пожелания за здраве, любов, успехи и по-добри новини през 2014 г.

Dariknews.bg

Коментари:
Няма
Опции:
add your comment share this on facebook