В Благоево пак ще има ЦДГ“Георги Димитров“

Публикувано на декември 19, 2013

Разградското село Благоево си върна детската градина, която носи името „Георги Димитров“.

Тя бе закрита с решение на Общинския съвет в Разград на сесията през ноември, което трябва да влезе в сила от 1 януари 2014 г. На заседанията на комисиите кметът Момчил Мизурски опита да убеди съветниците да запазят детското заведение като полудневна група, това обаче не бе прието от местните парламентаристи. Причината за закриване бе намалелият брой деца, посещаващи градината – 7 – и статистическите данни, според които малчуганите на възраст за посещение на ЦДГ в Благоево са 10.

На днешното заседание на комисията по образование обаче бе обсъдена нова докладна с предложение за отмяна на предишното решение. Аргументите в нея са, че Потребителна кооперация „Единство“ в Благоево е поела ангажимент да плаща таксита за храна на 15 деца, от кметството представили пред общинската управа декларации от родители на 12 деца, които гарантират, че потомците им ще посещават редовно градината.

Съветниците отправиха критики към селския кмет, че не е предприел действията по запазване на градината още преди гласуването на закриването й, но повечето подкрепиха идеята тя да продължи да съществува. Към кметското предложение добавиха само, до сесията на 27 декември между община Разград и ППОК“Единство“ да бъде сключен официален документ, който да удостоверява, че кооперацията ще изпълнява ангажиментите си. Против докладната гласува само съветникът от ГЕРБ Надежда Радославова.

Dariknews.bg

Коментари:
Няма
Опции:
add your comment share this on facebook