Приемат заявки за 15-ия „Живот без дрога“

Публикувано на януари 8, 2014

Започна подготовката за 15-тото издание на традиционния песенен конкурс „Живот без дрога“ – съобщиха от ОДВМР-Разград, която е инициатор на провеждането музикалната надпревара сред разградските тийнейджъри. За трета година събитието има и втора част – спортен многобой.

До 25 февруари се приемат заявки за участие и в двата раздела на инициативата „Живот без дрога“.  За песенния конкурс предложенията се събират в Центъра за работа с деца, а за спортния многобой – в пресцентъра на МВР.

По регламент в музикалната надпревара могат да участват таланти от 5 до 12 клас в училищата в област Разград. Те трябва да изразят своето послание срещу употребата на наркотици с авторка песен по темата. За участие се допускат и кавър версии на песни, съобразени с тематиката на конкурса, като те се оценяват само за изпълнение. Награди се връчват за най-добър текст, най-добра музика, най-добро изпълнение – на вокално-инструментална група, вокална група и индивидуално; най-добро изпълнение на  кавър. Освен това призове връчват и част от институциите-партньори в организацията  на конкурса. Концертът е насрочен за 21 март.

За участие в спортния многобой се допускат отбори от по 6 човека – 3 момчета и 3 момичета, разпределени в две възрастови групи: 5-6 клас и 7-8 клас. Всяко училище представя по един отбор от възрастова група. Тимовете се състезават в занимателни спортни игри, при които се изискват бързина, точност и сила.

Целта на инициативата „Живот без дрога“ е  осъществяване на превенция на разпространението и употребата на наркотични вещества сред подрастващите и насочване на младите хора към осмисляне на свободното им време чрез поощряване на творческите и спортните им изяви като алтернатива на рисковото поведение.

В организацията на „Живот без дрога“ партньори на ОДМВР са: Центъра за работа с деца; Музикална школа „Илия Бърнев“; РИО на МОН; отдел „Образование“ при община Разград; ДТ“Антон Страшимиров“-Разград и Общински културен център.

Наградите се осигуряват с помощта на спонсорите „Амилум – България“ и „Балканфарма – Разград“.

Инициативата е отворена и за нови партньори и спонсори, подкрепящи идеята и имащи отношение към проблема.

Dariknews.bg

Коментари:
Няма
Опции:
add your comment share this on facebook