Автото се оборудва с компютърен кабинет с терминални станции

Публикувано на януари 11, 2014

Нов компютърен кабинет в Професионалната гимназия по транспорт и строителство „Христо Смирненски“ освети архиерейският наместник отец Георги. Сървърът и 11-те базисни станции са осигурени по Национална програма „Информационни и комуникационни технологии в училище“. Първите учебни часове в него ще се проведат в понеделник.

Първите часове по информационни технологии в гимназията „Христо Смирненски“ през 1999 г. бяха с един компютър „Правец 16“ – припомни си директорката Димитричка Ангелова. Спонсори помагат за обогатяването на базата през годините. Имената им са записани на една от стените в кабинета. „Балканфарма-Разград”АД, „Гунчев ойл”ЕООД, Антон Василев, Теодора Димитрова, Румен Петров, Таня Иванова, Пламена Янкова, Севдие Мустафова, Неджмидин Исмаил.

Последната придобивка на гимназията по транспорт и строителство е финансирана по Национална програма „Информационни и комуникационни технологии в училище“ с 6750 лв., приносът на училището е 3000 лв. Eдин сървър и 11 терминални станции включва закупената система. Чрез сървъра учителят ще може да следи как работят учениците на базовите станции, ще могат да се провеждат тестове. По този начин се пести в много отношения: и енергия и средства – обясни един от лекторите в училището Стефан Шопов, който ще преподава електротехническо чертане в този кабинет.

В най-скоро време гимназията ще се сдобие и с още един компютърен кабинет, за него вече са закупени със средства от икономии в училищния бюджет 7 таблета – похвали се още Ангелова.

С поддръжката на компютрите отскоро се занимава най-младият член на екипа на гимназията компютърният техник Александър Павлов – уточни училищната директорка.

Новата техника бе осветена от архиерейския наместник отец Георги.

Dariknews.bg

 

Коментари:
Няма
Опции:
add your comment share this on facebook