Четири спортни клуба от Разградско с безплатни занимания през 2014 г.

Публикувано на януари 14, 2014

Проектите на четири спортни клуба от Разградско са одобрени по програма „Спорт за децата в свободното време“ на Министерството на младежта и спорта. По финансираните за цялата страна 204 проекта в безплатни занимания по избран спорт ще участват над 10 000 деца.

За клуба по борба „Шампиони“-Самуил са отпуснати най-много средства от проектите в Разградско. 5 000 лв. е стойността на проекта, децата ще се обучават във физкултурния салон на СОУ“Св.св. Кирил и Методий“.

За 4200 лв. е проектът на клуба по ориентиране „Абритус“, заниманията по този спорт ще се провеждат в горски масив „Липака“, местността „Пчелина“ и Градския парк в Разград.

4000 лв. е стойността на проекта на клуба по лека атлетика „Лудогорец“, неговите треньори ще обучават децата в няколко бази: спортна зала „Лудогорец“, лекоатлетическите писти в ОУ“Васил Левски“ и Тренировъчната база на футболния клуб „Лудогорец“.

Финансиране е спечелил и другият лекоатлетически клуб в Разград – „Виа Атлетикс“. Неговата стойност е 3600 лв. Занятията ще са на спортния комплекс „Виа Глас“.

Част от тренировките започват през февруари, други – през март, финансирането е за календарната година, а не за учебна.

И четирите проекта са по първото направление от програмата „Начално обучение по вид спорт“, във второто – „Спортни занимания през ваканциите“ – разградски проект няма одобрен.

Dariknews.bg

Коментари:
Няма
Опции:
add your comment share this on facebook