Националният Музикален театър идва със „Службогонци“ за Деня на Разград

Публикувано на януари 17, 2014

С  най-новата си премиера – българският мюзикъл „Службогонци“ – Националният Музикален театър „Стефан Македонски“ ще гостува на разградска сцена по повод Празника на общината.

Спектакълът е на 27 януари 2014 г. от 18.00 часа в Общинския културен център, гастролът на столичните творци ще е един от редките случаи, в които се използва оркестрината в залата на ОКЦ.

Премиерата е посветена на 100-годишнината от рождението на композитора Парашкев Хаджиев – уточняват от Музикалния театър.

„Служба, служба – малка, голяма от тебе по-хубава няма!“ е най-популярният рефрен от спектакъла, написан е от либретиста Банчо Банов преди повече от 40 години. „Като режисьор съм провокиран от актуалната и в същото време вечна проблематика. Това е един сатиричен разказ разкриващ амбицията за власт, превръщаща хората в службогонци. В този разказ всеки може да припознае и днешната социално-политическа ситуация с вечните управленски стремежи, нагаждачество, алчност и партийни навици с девиз „чуждите са си чужди, а своите – свои”. Жаждата за власт подтиква и най-смелите радетели за справедливост да станат службогонци.“ – казва за спектакъла режисьорът Марио Николов“.

Диригент-постановчик е Юли Дамянов, сценографията е дело на Лидия Къркеланова, художник на костюмите – Цветанка Петкова – Стойнова, хореограф – Антоанета Алексиева, а хормайстор – Людмил Горчев.

В мюзикъла участват: Александър Мутафчийски, Валентина Корчакова, Марчо Апостолов, Любомир Бъчваров, Катерина Тупарова, Светлана Иванова, Еделина Кънева, Станимира Василева, Мария Коровешова,  Николай Борисов,   Румен Григоров и  Денко Проданов, както и оркестър, хор и балет на Музикален театър.

Dariknews.bg

Коментари:
Няма
Опции:
add your comment share this on facebook