С общ проект Исперих, Разград и Попово увеличават туристите с 15%

Публикувано на януари 17, 2014

С общ проект три общини от Североизточна България искат да увеличат туристите в тях с 15%. Исперих е водещият бенефициент по проекта „Исперих-Разград-Попово: Път на древни култури и традиции“, останалите две местни управи са партньори.

Три вида тематични маршрути ще бъдат изготвени по проекта – архитектурно-исторически, етнографски и събитийно-фестивален. Те ще обединят обекти и събития от трите региона – обясни ръководителят на проекта Галина Иванова. Тя обобщи общата и тематичните цели на проекта.

 

Освен символите на трите общини – Абритус, Сборяново и Ковачевско кале – след реализацията на проекта ще получат популярност и не толкова известни забележителности в Североизтока – допълни Иванова.

Туристическите забележителности на Исперих, Разград и Попово ще бъдат представени на три международни туристически борси – в Санкт Петербург, Берлин и Букурещ. На четири езика ще е преведени трите филма, които ще бъдат изготвени по време на проекта. Брошури, билбордове и туристически пътеводител за дестинацията Исперих – Разград – Попово ще бъдат изготвени по инициативата, финансирана с 481 830,24 лв. по Оперативна програма „Регионално развитие“.

Проектът е двегодишен, завършва през февруари 2015 г., реалният му старт се забавил заради провеждането на обществени поръчки – уточни Иванова.

Коментари:
Няма
Опции:
add your comment share this on facebook