Преглед на регионалния печат на 17.01.2014 г.

Публикувано на януари 17, 2014

„Глобяват за малка и голяма нужда по улици и градинки“ – водещата тема за „Екип 7“ днес. Статията е посветена на измененията на Наредба №1 за обществения ред в община Разград. „Паякът почна да припечелва, ама на дребно“ – съобщава от първа страница „Екип 7“. Вместо да се вдигат колите на нарушителите, което ще носи повече приходи на общината, практиката сега е шофьорите да се откупуват още на улицата срещу 10 лева – твърди статията. „Голяма авария остави без вода 2/3 от Разград“ – съобщава на стр. 3 „Екип 7“. От „Водоснабдяване Дунав“ спазиха обещанието си и отстраниха аварията – разказва статията.

„Разпределят държавни средства за автобусни превозвачи“ – водещата тема за „Гледища Днес“. Ще бъде гласуван механизъм, който ще разпредели субсидиите във връзка с нерентабилните автобусни линии, за равнопоставеност. „Баркодове на читателските карти и на книгите ще модернизират обслужването в библиотеката“ – информира от първа страница „Гледища Днес“. „Баркодове на читателските карти и на книгите ще модернизират обслужването в библиотеката“ – съобщава от първа страница „Гледища Днес“. Очакванията са в дейността на институцията да се привлече и Ученическия парламент – станало ясно по време на първото заседание на единствената в страната общинска комисия за развитие на библиотеката.

 

„Исперих, Разград и Попово ще привличат заедно туристи в региона“ – водещата тема в „Лудогорски вестник“. Статията разказва за проект, реализиран от трите общини. „Детски отдел на библиотеката – под въпрос къде ще се помещава“ – статия на стр. 3 в „Лудогорски вестник“. Това ще трябва да реши новосформираната комисия за развитието на библиотечното обслужване, чиято първа среща се проведе в сряда. „Луму с гол в дебюта си“ е озаглавена статията за първата контрола за годината на „Лудогорец“, срещу „Пирин“-Благоевград, завършила при резултат 5:1 за шампионите.

Dariknews.bg

Коментари:
Няма
Опции:
add your comment share this on facebook