Рекорд: Почетните граждани тази година са 7

Публикувано на януари 21, 2014

Номинациите за званието „Почетен гражданин на Разград“ достигнаха рекордни стойности тази година – стана ясно по време на заседанието на Постоянната комисия по култура към Общинския съвет в града. Сам кметът Денчо Бояджиев припомни, че досега е имало по 4 или 5 номинации най-много. По регламент обаче той бил длъжен да внесе всички предложения на сесия, а съветниците решават – допълни още той. Местните парламентаристи пък започнаха да се шегуват помежду си, че скоро всеки втори разградчанин ще е почетен гражданин.

Преди заседанието бяха известни шест предложения на различни Инициативни комитети, но в законовия срок се оказа, че е внесено и седмо – за поета Иван Дойнов. Предложението е на Иван Радушев, Пламен Коцев и Женета Александрова, а мотивацията – за дългогодишната творческа и обществена дейност в прослава на Лудогорието, както и във връзка със 75-годишнината.

Номинацията бе одобрена с единодушие и анблок с останалите 6 предложения: на областния управител Стоян Ненчев, членът на Надзорния съвет на „Амилум България“ Теодор Георгиев, шефът на „Български пощи“ Илия Илиев, бившият треньор, учител и спортен журналист Росен Лицов, както и посмъртно на лесовъда инж. Тодор Дачев и художника Велко Велков.

Единодушно бяха подкрепени и двете предложения за другата награда, която се връчва на Празника на Разград – „Почетен знак за принос в икономиката“ – „Амета Холдинг“ и Теодоро Бабаров.

Dariknews.bg

Коментари:
Няма
Опции:
add your comment share this on facebook