Наредба №1 влиза на сесия без една забрана – за продажба на алкохол и цигари на деца

Публикувано на януари 21, 2014

Без една от предварително заложените забрани влиза на сесия промяната на Наредба №1 за обществения ред в община Разград. Това решиха членовете на Постоянната комисия по законност към Общински съвет-Разград.

Отложена за доизясняване бе клаузата със забраната за предлагане и продажба на тютюневи изделия, спиртни и алкохолни напитки и бира на малолетни и непълнолетни. Повод за отлагането бе предложение на съветничката от ГЕРБ Милена Орешкова в текста към „предлагане и продажба“ да се добави и „употреба“. Вносителите обаче започнаха спор дали това не е част от друга клауза от същата наредба и за да се изясни това, предложението бе отложено за друго заседание.

Обструкции от страна на Областния пчеларски съюз „Лудогорска пчела“ имаше и по отношение на текстове, касаещи бранша и по-конкретно необходимостта от съгласие на съседите при поставяне на кошери в имот в населено място. Първоначалното предложение обаче остана в докладната.

Приети единодушно бяха и останалите предложени забрани: за форсиране на двигател на МПС на публично място, разполагане на катуни и отделяне на биологични екскрети и секрети на обществени места, оскверняване на гробищни паметници и други.

Dariknews.bg

Коментари:
Няма
Опции:
add your comment share this on facebook