Виктория Георгиева е новият директор на ОУ”Н.Икономов”

Публикувано на януари 21, 2014

Победителите в петте конкурса за училищни директори в област Разград вече са известни, уведомени са и до две седмици предстои да сключат своите договори. Това съобщи началникът на РИО на МОН-Разград Илиян Дочков.

Най-много точки в най-оспорвания конкурс – за директор на ОУ”Никола Икономов” – е събрала Виктория Георгиева. Тя имаше шестима конкуренти за поста. Георгиева е бивш помощник-директор в ОУ”Васил Левски”, а доскоро бе педагогически съветник в ПГИ”Робер Шуман”, съпруга е на друг школски директор – Пейчо Георгиев от ГПЧЕ”Екзарх Йосиф”.

В другото училище в община Разград – ОУ”Елин Пелин”-Стражец – на поста остава временно изпълняващата длъжността Лилия Пенчева.

Преди конкурса временно изпълняващ е бил и победителят за поста в ОУ”Христо Ботев”-Лудогорци Йълмаз Касим. Той е и бивш директор на село Йонково, както и шеф на образованието в Общинска администрация Исперих.

В конкурса за директор на ОУ”Св. Климент Охридски”-Желязковец победител е кандидатствалият за четири поста Сейхан Хасан.

Новият директор на ОУ”Иван Вазов”-Веселина е Четин Юмер.

Комисията, препитвала 13-те кандидати за шефските постове, бе петчленна. В нея освен трима представители на РИО е влизал по един представител на всяка община и държавният експерт от МОН Ерика Стойчевска. Кандидатите преминаха през три етапа: допускане по документи, тест и интервю.

Dariknews.bg

Коментари:
Няма
Опции:
add your comment share this on facebook