Бояджиев – първият кмет с Кристално огърлие

Публикувано на януари 28, 2014

Кметът на Разград Денчо Бояджиев е първият български кмет, получил Кристално огърлие от Съюза на българските музикални и танцови дейци. Това обяви днес на тържествената сесия на Общинския съвет послучай Деня на Разград 28 януари заместник-председателят на организацията Любчо Георгиев. Той обясни, че призът се връчва за изключително големи заслуги за развитието на българската музикална и танцова култура. По данни от интернет в края на миналата година подобно отличие е получила оперната прима Александрина Пендачанска.

Тържествената сесия започна с празнично слово на председателя на Общинския съвет Милена Цанева и приветствия от тримата присъстващи депутати: Татяна Буруджиева, д-р Валентин Василев и Хами Хамиев, както и заместник-кметът на побратимения руски град Орел Александър Муромски. За празника бяха изпратени и поздравителни адреси от президента Росен Плевнелиев, социалният министър д-р Хасан Адемов и други български управници от изпълнителната и местната власт, почетните граждани на Разград Кирил и Георги Домусчиеви, както и от общинския съветник Цветан Йосифов, който от известно време отсъства от сесии поради заболяване.

Две основни точки имаше в дневния ред на тържествената сесия. И по двете единодушно с 27 гласа бяха одобрени имената на носителите на два почетни приза.

Новите Почетни граждани на Разград са: областният управител Стоян Ненчев, членът на Надзорния съвет на „Амилум България“ Теодор Георгиев, шефът на „Български пощи“ Илия Илиев, бившият треньор, учител и спортен журналист Росен Лицов, поетът Иван Дойнов, както и посмъртно лесовъда инж. Тодор Дачев и художника Велко Велков. Новите носители на приза „Почетен знак за принос в икономиката“ са „Амета Холдинг“ и Теодоро Бабаров.

Преди началото на сесията във фоайето на 11-ти етаж в сградата на община Разград бе открита изложба от 16 детски рисунки на забележителности на Разград. 7 от тях са рисувани от деца от остров Сахалин, които са посетили града по време на Белите нощи миналата година по време на лагер на Черноморието. Техният ръководител бил участник в първото издание на пленера „Мистика и реалност“. Рисунките ще станат основа на Детски фонд в Художествената галерия „Проф. Илия Петров”.

Dariknews.bg

Коментари:
Няма
Опции:
add your comment share this on facebook