Съдът в Разград постанови 19 години затвор за убийство на 19-годишно момиче

Публикувано на февруари 4, 2014

Почти максималната възможна присъда произнесе състав на Окръжен съд-Разград за 21-годишния Танжу Сами от Исперих, който миналия април уби бившата си приятелка Надежда Минчева.

Обвинението срещу него бе за умишлено убийство. За подобно престъпление законодателят предвижда затвор от 10 до 20 години, присъдата на Танжу Сами е 19 години лишаване от свобода при първоначален строг режим на изтърпяване.

Той трябва да плати и кръвнина на родителите на убитото момиче – общо 200 000 лв.

Пред съда Танжу твърдеше, че не е имал намерение да убива 19-годишното момиче. След разговори за възстановяване на отношенията им, я удрял с юмруци и шамари в местност край Исперих, тя паднала по лице и не помръднала, като я обърнал, в гърлото й имало забит клон.

Той натикал мъртвото тяло в дупка, изровена от животно, покрил мястото с клони, след първия му разпит се укривал от полицията повече от седмица. Според разследващите разказал какво се е случило не с угризения и разкаяние, а със съзнанието, че това ще намали присъдата му.

Родителите на момичето посрещната присъдата с думите „Винаги ще ни е малко, никой няма да ни я върне, но сме доволни от присъдата, заслужена е, няма да я обжалваме”.

Dariknews.bg

Коментари:
Няма
Опции:
add your comment share this on facebook