С прихващане възстановят надвзетата такса смет

Публикувано на февруари 4, 2014

С прихващане ще бъде възстановена надвзетата такса смет на собствениците на имоти в община Разград. Това съобщи заместник-кметът Любомир Цонев по време на обсъждането на параметрите на общинския бюджет за 2014 г. Преди дни Върховният касационен съд потвърди отмяната на налога за 2013 г. за Разград, Гецово, Мортагоново, Стражец, Дряновец и Пороище. Подобна бе ситуацията и преди година, когато отново съдът обяви за незаконосъобразно увеличението на такса смет. В бележките за дължимите такси това няма да е описано, но при запитване във фронт-офиса при пращането на таксата  на гражданите ще бъде разяснявано каква част от вече платения данък се прихваща в новия налог.

Цонев обяви, че през тази година бюджетната субсидия за община Разград е увеличена с 211 000 лв., общият размер на общинската хазна обаче е почти същия като през 2012 г., сега е 32 602 547 лв.

На заседанията на комисиите по бюджет и по управление на общинската собственост предложения по бюджета нямаше, както и позиции относно структурирането му, но въпреки това съветниците от ГЕРБ гласуваха „въздържал се“ по отношение на утвърждаването му.

Dariknews.bg

 

Коментари:
Няма
Опции:
add your comment share this on facebook