Ротарианците се увеличиха с две дами, а трима получиха значки „Пол Харис“

Публикувано на февруари 4, 2014

Клубът „Ротари“ в Разград се увеличи с още две дами тази вечер. Директорът на Филиал Разград на Русенския университет доц. Станка Дамянова и учителката в ПГССХВП“Ангел Кънчев“ Стефка Йорданова се присъединиха към благотворителната организация. Техни кръстници са Николай Мечев и Васил Петров. С тях клубът вече наброява 25 човека.

Други трима вече утвърдени членове на „Ротари клуб“-Разград получиха признание от централата на международната организация. Значка „Пол Харис“ със синьо камъче, което означава, че са дарили 1000 долара за борбата с полиомиелита, получиха: Теменуга Газдова, Петко Петков и Васил Петров. Връчи им ги председателят на разградския клуб Николай Мечев.

Той припомни, че окончателното ликвидиране на заболяването полиомиелит е основна цел на Ротари клубовете от цял свят. Те са общо 34 000 с 1 200 000 членове. Организацията е сред най-големите благотворителни структури в света, член е на ООН, основана е преди 109 години от американския адвокат Пол Харис. Декларираната цел на организацията е да събира на едно място лидери, които доброволно да отдават времето и уменията си, за да служат на своите общности и света.

Заседанието на разградския клуб започна с изпълнение на химна на Република България и химна на ротарианците.

 

Коментари:
Няма
Опции:
add your comment share this on facebook