Общината ще прави новия сектор „В“ на „Лудогорец Арена“

Публикувано на февруари 8, 2014

Парите от държавата, отпуснати на община Разград по програма „Растеж и устойчиво развитие на регионите“, ще се използват за изграждането на нов сектор „В“ на стадион „Лудогорец Арена“ – обяви кметът на Разград Денчо Бояджиев. В момента това е най-голямата трибуна от спортното съоръжение. Ако останат средства, ще бъдат за един от секторите зад вратите – допълни Бояджиев. Проектът за модернизация се изготвя от футболния клуб „Лудогорец“, ще бъде готов в средата на март – съобщил един от двамата благодетели на тима Георги Домусчиев. Междувременно започва подготовката на документацията за провеждане на обществени поръчки за избор на изпълнители и за трите финансирани инициативи на община Разград по тази програма – каза Бояджиев. Той увери, че от ресорните ведомства ще продължат да се търсят варианти за финансиране и на отпадналите проекти – за физкултурна зала на ГПЧЕ“Екзарх Йосиф“ и за саниране на четири детски градини. Вероятно тези проекти няма да се реализират тази година, а на по-късен етап – обясни кметът.

Той нарече отпускането на средствата по програма „Растеж и устойчиво развитие на регионите“ са сериозна финансова инжекция за малките и средни общини. Парите за Разград са около една шеста от годишния бюджет – 5 300 000 лв. спрямо 33 000 000.

Бояджиев коментира, че се очаква при успешна реализация на тези проекти догодина правителството да отдели не 500 000 000, а 1 000 000 000 лв. целеви средства за общински проекти.

Dariknews.bg

Коментари:
Няма
Опции:
add your comment share this on facebook