Подпалиха новата изолация в ОУ“Ив. С.Тургенев“

Публикувано на февруари 8, 2014

Злосторници са подпалили част от новата изолация на ОУ“Ив.С.Тургенев“ в Разград – съобщиха кметът Денчо Бояджиев и неговата заместничка Ценка Таракчиева.

Пострадала е южната фасада на физкултурния салон, унищожени са около 50 кв.м. Подпалването е умишлено, пожарът не е бил видим, тлеело е под мазилката. Мястото  е закътано, там учениците от двете училища, които се помещават в този двор, и вероятно някой от тях е запалил изолацията.

Санирането на училището в жк „Орел“ бе част от европроект, който приключи преди първия учебен ден, но все още оформяме документацията около отчитането и финализирането му – обясни Таракчиева. Сега се налага отново фирмата, ангажирана с тази дейност, да се върне на обекта. Тя уточни, че ако палежът е бил на стена с прозорци, пораженията са щели да бъдат още по-големи, тъй като е щяло да се наложи да се подменя  огъната дограма.

Стойността на възстановителните работи ще е около 5-6 000 лв., разчитаме и на застрахователите – каза Бояджиев.

Той призова гражданите да пазят изграденото с пари от бюджета или в случая европейски пари. Бояджиев даде и още един пример за посегателство над обществено имущество. Като паднал снегът, се е срутил един от заслоните в местността „Пчелина“. Това е станало, тъй като някой от посетителите, вместо да си съберат дърва от гората, използвали дървения материал от оградата и подпорните стени.

За случая в ОУ“Ив.С.Тургенев“ е сезирана и полицията – съобщи градоначалникът.

Dariknews.bg

Коментари:
Няма
Опции:
add your comment share this on facebook