Мултимедийни дъски във всяка класна стая в ОУ“Васил Левски“

Публикувано на февруари 11, 2014

Дигитализация във всяка от 14-те класни стаи въвежда ОУ“Васил Левски“-Разград. До края на учебната година това ще се случи в 3 стаи, а от есента навсякъде ще има мултимедийни дъски, монитори пред всеки ученик, системата ще управлява сървър в една от компютърните зали. Разработката е на преподавателя по информатика Венелин Николов, финансирането е Националната програма за информационни и комуникационни технологии в училище и от собствения бюджет на школото, общо 40 000 лв.

С реализацията на целия проект ОУ“Васил Левски“ ще се превърне в дигитално училище – обяснява Венелин Николов. Всеки ученик ще има пред себе си проектор, учителят ще представя урока на мултимедия, а системата ще се управлява от сървър.

В класните стаи ще могат да се ползват и два различни сензора, които първо ще помагат в уроците по музика и рисуване. Николов демонстрира как се работи с Kinect и Leap Motion с помощта на петокласничката Мартина.

До края на учебната година ще бъдат дигитализирани три класни стаи, а за 15 септември – всички. Междувременно и учителите ще бъдат обучени как да преподават електронни уроци.

Част от модернизацията на обучението, а и подарък за децата за патронния празник на ОУ“Васил Левски“ е и пълното покритие на сградата и училищния двор с WiFi мрежа. Това ще се случи до края на февруари.

Dariknews.bg

Коментари:
Няма
Опции:
add your comment share this on facebook
С етикет: ,