ОУ”Васил Левски” посвещава февруари на Апостола

Публикувано на февруари 11, 2014

Вече започнаха събитията, които ОУ”Васил Левски”-Разград, посвещава на своя патронен празник – съобщи заместник-директорът на школото Лили Великова. Почти целият месец февруари е наситен от състезания, концерти и тържества – допълни тя.

Първото събитие бе Традиционният общински турнир по футбол за ученици „Апостола 2014” за четвъртокласници и шестокласници. Същият, но за петокласници, ще се проведе на 21 февруари.

Стартирал са и Тържествените часове на класа „Урок по безсмъртие”, които ще се проведат във всяка паралелка. В компютърната зала от 10 до 18 февруари учениците от 3 до 7 клас ще присъстват на мултимедийно шоу „В света на „Матрицата” – с един размах контрол над всичко”.

За утре, 12 февруари, е насрочено математическо състезание за второкласници под надслов „Умник и умница”. Първолаците ще се състезават по краснопис в четвъртък, конкурсът им е озаглавен „Като наниз от мъниста”. На 14 февруари ще бъде открита изложба на проекти за Левски, изработени от ученици от трети клас. На 17 февруари в сградата на читалище „Развитие 1869”(Старият театър) в 16,30 ч. е конкурсът за млади таланти „Аз пея и танцувам за моето училище”. В същия ден в училището се открива и изложбата с рисунки и фотографии „Апостола в живота на моето училище”.

Във вторник мултимедийното шоу „Матрицата – с един размах контрол над всичко” ще е за първолаците и второкласници. Четвъртокласниците пък тогава ще участват в Маратон на четенето – литературни творби за Васил Левски.

На 19 февруари, навръх патронния празник, от 11,00 ч. ще бъде отдадена почит на Апостола пред неговия паметник в училищния двор. „Велик и вечен, вечен и велик” е озаглавено тържеството. Половин час по-късно започва традиционното общинско състезание „Лъвски скок”.

На 20 февруари ще бъде открита нова компютърна зала за учениците от начален етап на обучение.

На 22 и 23 февруари пък училищният футболен отбор ще участва в Ловеч в Националния турнир по футбол, посветен на Васил Левски.

Dariknews.bg

Коментари:
Няма
Опции:
add your comment share this on facebook