Сладък празник за класа с най-малко отсъствия и този с най-висок успех в ПМГ

Публикувано на март 7, 2014

По кутия шоколадови бонбони връчи на представители на две паралелки от ПМГ“Акад. Никола Обрешков“ училищният директор Мануел Василев. Това стана на тържеството за патронния празник на школото днес. Сладкият празник бе за класа с най-висок успех за първия срок – 12 „б“ с 5,41, а другите почерпени с бонбони са 8 „в“ – с най-малко неизвинени отсъствия – 1 и 1/3.

Празничният концерт в залата на читалище „Развитие 1869“ започна със ставане на крака при изпълнението на Химна на ПМГ.

Преди музикално-театралната част бе награждаването на победителите в 40-ия турнир „Обрешков“ по основните учебни предмети, които се изучават в гимназията. Общо 72-ма ученици от всички разградски училища получиха предметни награди за класирането си до трето място в турнира, а неколцина – и по две, тъй като са показали знания в два турнира.

В словото си пред възпитаниците на вече 42-годишнтото ПМГ директорът Мануел Василев припомни, че само през миналата година ученици от гимназията са донесли 28 награди от национални и областни първенства. Пожела си след като училището 6 поредни години е единственото в област Разград без двойки на матурата по български език, тази година да е седмата от тази поредица.

В музикалната програма за празника участваха: пианистите Шукрие и Радимир – пианисти, китаристът и вокал Иван Гайдаров, който пя в дует с Ния, певицата Симона Боянова, танцова формация „Феникс” към Центъра за работа с деца. Изявиха се и четирима млади актьори, които под режисурата на Веселин Керемедчиев представиха откъс от „Тартюф“.

Dariknews.bg

Коментари:
Няма
Опции:
add your comment share this on facebook