Намериха дом на ПМГ, Автото се мести

Публикувано на март 12, 2014

Още от следващата учебна година ПМГ”Акад. Никола Обрешков” може да има своя сграда.
Това стана ясно на работна среща на общински съветници, представители на общинската администрация и част от разградските училища.

На нея бе решено председателят на Общинския съвет Милена Цанева да внесе на сесията на Общински съвет-Разград на 25 март докладна, с която се освобождава сграда за ПМГ.

Документът ще съдържа настояване пред Министерствата на образованието и на земеделието да предприемат мерки за действия за преместване на ПГТС”Христо Смирненски” в сградата на ПГССХВТ”Ангел Кънчев”. Мотивите за това са сходност в обучението, брой паралелки, свободен сграден фонд, както и възможност за осигуряване на сграда за ПМГ.

Идеята е Математическата гимназия да се премести в сградата на училището, известно като Автото. ПГТС не се закрива, а премества в друга сграда – уточниха участниците в работната среща.

По време на дискусията стана ясно, че 500 ученика от ПМГ учат в 12 класни стаи в обща сграда с ОУ”Васил Левски”, а в сградата на Селското има общо 25 класни стаи при 132 ученика в 8 паралелки, Автото пък са 6 паралелки от 125 ученика.

„Похвално е, че има напън за решаване на проблема, досега съм бил обезверен, сега имам надежда” – коментира лаконично директорът на ПМГ Мануел Василев. В 42-годишната история на училището, то никога не е имало самостоятелна сграда

Dariknews.bg

Коментари:
Няма
Опции:
add your comment share this on facebook