Седем ученика от Разград мениджъри за един ден в сряда

Публикувано на март 12, 2014

Седем ученика от Разград ще участват в тазгодишното издание на инициативата „Мениджър за един ден“, един от тях ще има шанс да е министерски служител. Абитуриентката от ПГИ“Робер Шуман“ Христина Христова ще работи в сряда, 12 март, в Министерството на икономиката и енергетиката.

Други петима ученици от 11 клас в същото училище ще работят в офиса на НАП-Разград. Това са: Нурай Юмерова, Ангел Ангелов, Сибел Мустафа, Филип Радев и Деница Тодорова.

За пръв път мениджър за един ден ще има и в Областния информационен център, това ще е единадесетокласничката Ралица Петракиева от ПМГ“Акад. Никола Обрешков“.

954 ученика от цялата страна участват в инициативата на фондация „Джуниър Ачийвмънт“, те ще работят в 342 компании и държавни институции.

 

“Мениджър за един ден” е проведена в България за пръв път в България през 2002 г., представя метода на учене чрез практика и насърчава връзката между бизнеса и образованието – уточняват от фондацията. Всяка година над 1000 ученици и студенти в цялата страна имат възможността да тестват своите умения и планират кариерното си развитие. Те прекарват един ден във водещи български и международни компании и учат директно от топ мениджърите им. Въпреки че са заедно само един ден, много от младежите и техните домакини продължават да поддържат връзка и след това. Предложения за стажове или работа са често срещана практика към добре представилите се младежи. Статистиките сочат, че над 80% от учениците, заели високи постове в компании и институции по време на „Мениджър за един ден“, слагат снимките си със своите мениджъри като профилни снимки във Фейсбук.

Dariknews.bg

Коментари:
Няма
Опции:
add your comment share this on facebook