Евродепутат представи в Разград новите възможности за България през програмен период 2014-2020 г.

Публикувано на март 17, 2014

Евродепутатът от БСП доц Маруся Любчева представи в Разград новите възможности за страната по програмите на Евросъюза за програмен период 2014 – 2020 г.

Това е един от най-ефективно работещи български евродепутати – представи я областният лидер на БСП Венелин Узунов.

На срещата й с представители на неправителствени организации Любчева разказа за програма „Хоризонт 2020“, както и за възможностите за финансиране на клубове за деца с увреждания.

България е равностоен член на ЕС и гражданите й трябва да имат информация да реализират това членство на ниво региони, ЕС е съюз на регионите и гражданите, по-малко на институциите – категорична бе доц. Любчева.

Евродепутатът коментира, че Европейският съюз не трябва да се разглежда само като донор на средства, а и като съюз на идеи и ценности. Това, че ползваме средства чрез структурните фондове, е за сближаване на регионите, но е важно да споделяме и солидарност и свободите, които имаме – заяви доц. Любчева.

Тя припомни, че е като евродепутат е член на комисиите по сближаване с Русия и Украйна. Представи основните цели на резолюцията, приета от Европарламента по повод ситуацията в Украйна. Нарече я опасна и кризисна, уточни, че ЕС има готовност и за налагане на икономически санкции към Русия, но Любчева се надява дотам да не се стигне, тъй като това ще засегне и други страни чрез енергийната им зависимост.

Dariknews.bg

Коментари:
Няма
Опции:
add your comment share this on facebook