Инфекциозно отново работи

Публикувано на март 19, 2014

Инфекциозно отделение в МБАЛ“Св. Иван Рилски“-Разград възстанови своята работа – съобщиха директорът на лечебното заведение д-р Гечо Жеков и началникът на отделението д-р Янита Пенчева.

Това става след като в края на миналата година бе освободена сградата, в която доскоро се помещаваше Инфекциозно, за да започне там ремонт за настаняване на Туберкулозно, Психиатрия, Рехабилитация и физиотерапия, Хемодиализа и стационара на Неврологично. Новото местонахождение на Отделението за инфекциозни болести е в бившата Психиатрия. Помещенията са ремонтирани със средства от бюджета на болницата, ще могат да приемат 10 пациента, в стаи с по 2 легла.

В отделението работят двама лекари, шест медицински сестри и трима санитари. Те лекуват по 13 пътеки, включващи лечение на чревни заболявания, вирусен хепатит, бактериални инфекции и други. Работното им време е от 7,30 до 19,30 ч., но има специалисти на разположение и в останалите часове на денонощието. Средногодишно пациентите на отделението са между 300 и 500.

 

Коментари:
Няма
Опции:
add your comment share this on facebook