Цветан Минков от ПМГ – с бронзов медал на Национално състезание по физика

Публикувано на март 19, 2014

С поредна награда се завърна от национално състезание десетокласникът от ПМГ”Акад. Никола Обрешков”-Разград Цветан Минков.

Призът е от Национално пролетно състезание по физика, което се проведе на 15 март и 16 март в Сандански – уточняват от школската управа. В него са участвали 350 ученици от 20 области.

Десетокласникът от Разград е бил със своя преподавател Христо Червенски. Цветан е постигал максимален брой точки 30, но на повторно журиране са му отнети 75 стотни и му е присъден бронзов медал. Точките са му отнети заради намерен недостатък при оформлението на отговора.

Талантливият физик от Математическата гимназия е един от 20-те класирани от цяла България за националния кръг на олимпиадата по физика, която ще се проведе на 12 и 13 април 2014 г. в Казанлък – съобщават още от ПМГ.

Засега училището има още двама финалисти на олимпиади – абитуриентката Виктория Давидова, която е класирана на национална олимпиада по БЕЛ и Силвия Йонкова от 10а, която отива на национална олимпиада по математическа лингвистика.

Dariknews.bg

Коментари:
Няма
Опции:
add your comment share this on facebook