Пет деца от Разград – с награди от „Звездици за Лора“

Публикувано на април 7, 2014

Пет малки певци от две школи в Разград спечелиха награди от десетото издание на Националния конкурс за млади изпълнители на популярна песен „Звездици за Лора“ в Свищов.

Първа награда в най-малката възрастова група (7-9 години) си поделят двама възпитаници на Марияна и Иванна Дучеви – 8-годишната Алейна Кенанова и 7-годишният Васил Петров.

Във втора възрастова група (10-12 години) отново две деца от същата школа са на второ място – 11-годишната Пламена Петрова и 12-годишният Павел Матеев.

При най-големите приз е получил възпитаник на Свилена Дечева от Центъра за работа с деца. Никола Николов е класиран на трето място в четвърта възрастова група (16-19 години). Той е бил най-малкият в групата, представил се е с песните “Ще продължа” на Дамян Попов и “Mandy” на Бари Менилоу.

Още двама възпитаници на Свилена Дечева са участвали в конкурсната програма – Андрея Начева и Момчил Николов. Въпреки конкуренцията децата от двете разградски школи са се подкрепяли и забавлявали заедно – разказа Дечева.

Над 100 деца от цялата страна са участвали в музикалната надпревара в памет на младата и талантлива певица Лора Николова и другите 11 деца, загинали в река Лим на 4 април 2004 година. Негови организатори са Илиян Николов – бащата на Лора, инициатор и основоположник на конкурса, Община Свищов, Първо българско народно читалище “Еленка и Кирил Д. Аврамови – 1856″ и фондация “Ангели от Лим”. Председател на журито е Маргарита Хранова.

Dariknews.bg

Коментари:
Няма
Опции:
add your comment share this on facebook