Трябват двойно повече зрители в театъра, за да се издържа ТМЦ-Разград

Публикувано на април 14, 2014

Удвояване на зрителите в театралната зала поиска шефът на новата институция – Театрално-музикален център-Разград – Пламен Панев. Само така с помощта на държавната субсидия обединението между Драматичен театър „Антон Страшимиров“ и Разградска филхармония „Проф. Димитър Ненов“ ще може да се издържа.

 

Парите от държавната субсидия, която е 40 лв. за билет, ще се рефинансират в заплати и дейност на трите слети институции – Драматичния театър, неговата музикална сцена „Назъм Хикмет“ и Разградска филхармония. За да е успешно това обаче, трябва да се увеличат зрителите – смята новоназначеният шеф на Театрално-музикален център-Разград – Пламен Панев.

…..За първите 3 месеца зрителите в театъра са общо 3000, а трябва да са 2500 месечно.

Панев анонсира, че при добро финансово положение на институцията, ще се иска от Министерството на културата увеличаване на щата на филхармонията, която е под санитарния минимум, в момента оркестрантите са 36, а трябва да са 44.

Известният български режисьор обяви още, че смята своята длъжност за творчески дипломат – между културната институция, общината и държавата. Панев допълни, че ще се търсят възможности за общи спектакли на трите сцени, както и пътуващи постановки. По думите му бъдещето на театъра е в продуцентските центрове.

На подобен принцип вече е подготвен спектакълът на Бойко Илиев „Яворов, Лора и Мина в часа на синята мъгла“, неговата първа премиера бе в София, а разградската ще е в края на месеца.

Dariknews.bg

Коментари:
Няма
Опции:
add your comment share this on facebook