Две млади разградски фотографки с награди от национален конкурс

Публикувано на април 16, 2014

Две млади разградски фотографски спечелиха награди от национален конкурс.

Победителите в националния конкурс „Възкресение Христово” са обявени на сайта на Българската патриаршия. Институцията е организатор на конкурса, който е в три направления – литература, изобразително изкуство и фотография.

Сред призьорите е десетгодишната Ерика Хаджиева, тя получава специална награда във възрастова група – 5-8 клас. Ерика е по-малка от останалите участници, четвъртокласничка е в ОУ”Васил Левски”-Разград. В конкурса участвала в конкурса с триптиха „Леля Калушка меси нафора за причастие”.

Поощрителна награда в горната възрастова група (9-12 клас) печели Диляна Юлиянова. Тя е ученичка от 10 клас в ПМГ”Акад. Никола Обрешков”, за конкурса е представила снимка с надслов „Великденска погача”.

Членове на комисията, определила призьорите сред 44 участници в този раздел, са: Атанас Димитров, Нина Комарова, Весела Игнатова и Пенка Христова.

Награждаването е на 27 април, Томина неделя, в храм „Св. София” в столицата. След церемонията ще бъде организиран Детски празничен концерт за всички участници в конкурса. Поканени на събитието са всички деца, изпратили свои произведения. Рисунките и снимките ще бъдат подредени в специална изложба в храма „Св. София”.

Dariknews.bg

Коментари:
Няма
Опции:
add your comment share this on facebook