Бадминтонистка на 11 години – с три финала на Републиканско

Публикувано на април 16, 2014

Състезателка от клуб „Бадминтон“-Разград достигна до три финала на Държавното първенство за момичета и момчета на 11 години.

Габриела Данкова се класира на финала в дисциплините: единично, по двойки и смесени двойки. Най-добре се представи в смесените двойки, където с партньор от Русе спечели златния медал, в другите две дисциплини остана  със сребърните отличия.

Още един бадминтонист от Разград се завърна с медал – в дисциплината двойки Иван Светломиров спечели бронзовото отличие.

Разградският клуб по бадминтон участва в първенството в столицата с осем състезатели: Габриела Данкова, Петя Маркова, Доротея Миленова, Виктория Блdгоева, Гергана Петрова, Калина Кирилова, Иван Светломиров и Йордан Красенов. Групата водеха треньорите Красимир Кръстев и Станислав Христов.

От клуб „Бадминтон“-Разград съобщиха, че след първенството при най-малките вече се подготвят и за шампионата при най-големите. За пръв път в историята си клубът ще има състезатели в Държавното първенство за жени и мъже. В отбора са: Станислав Христов, Тодор Тодоров, Десислава Танева и Лидия Русева.

Dariknews.bg

Коментари:
Няма
Опции:
add your comment share this on facebook