Сирените влязоха в тържеството за почит към Ботев

Публикувано на юни 3, 2014

Сирените в 12,00 ч. влязоха в програмата на отбелязването в Разград на Деня на Ботев и загиналите за свободата на България.

Общоградското събитие бе пред паметника на Христо Ботев в Градския парк. Започна с рецитация на 16-годишната Ния Василева от ПМГ”Акад. Никола Обрешков” на „Моята молитва” на великия поет. С това стихотворение Ния спечели призово място в Национален конкурс за изпълнения на произведения от възрожденски автори.

Възпитаници на училището, носещо името на Ботев – СОУ”Христо Ботев”-Разград, също участваха в програмата със стихове и песни.

„Втори юни е ден трагичен, но и величав, ден, в който в една кратка минута на почит и национално достойноство търсим измеренията на саможертвата и себеотрицанието, очертани преди 138 години от великия син на България – Христо Ботев” – каза в тържественото си слово кметът Денчо Бояджиев.

До звука на сирените участниците в тържеството слушаха възрожденски песни, изпълнени от Градския духов оркестър, а най-малките сред тях – група от ЦДГ”Приказка” дори маршируваха в такт на музиката.

След мълчаливите минути под звука на сирените, към паметника на Ботев се отправиха представители на институции и организации с венци и цветя. Своята почит показаха: областният управител Стоян Ненчев, кметът Денчо Бояджиев, представители на депутатите Татяна Буруджиева и Валентин Василев, Общински съвет-Разград, Съюзът на ветераните от войните, Съюзът на запасните офицери и други.

Dariknews.bg

Коментари:
Няма
Опции:
add your comment share this on facebook