Пиле с ориз след 4 години без храна в разградската болница

Публикувано на юни 12, 2014

Таратор и пиле с ориз бе обедното меню на пациентите в МБАЛ“Св. Иван Рилски“-Разград днес. Това бе първото сготвено ястие, което се предоставя на болните след като 4 години те сами си осигуряваха храненето, за пациентите на диета основното ястие бе пиле яхния.

„Може и повече, но не сме дошли тук да се угояваме, а да се лекуваме“ – бе коментарът на една от болните във Вътрешно отделение Веска Тихова. Доволен бе и Ахмед Ахмед от Подайва, на когото се налагало да си купува ядене от магазина, а вече безплатно получава храна.

Храноденът е 3 лв., включва и транспорта от Търговище, както и пакетирането на храната – обясни директорът на болницата д-р Гечо Жеков. Фирмата, която спечели обществената поръчка, е „Фуудс енд кетъринг“-Търговище, тя храни и пациентите на болницата в съседния град.

Около 400 ще са новите й клиенти всеки ден – пациенти и персонал в МБАЛ-Разград. Още в първия ден обаче се появи лек транспортен проблем – храната вместо в 12,00 ч. дойде в 12,20 ч. Оказа се, че шофьорът от Търговище, не познавайки Разград, трудно намерил болницата на края на града.

Dariknews.bg

 

Коментари:
Няма
Опции:
add your comment share this on facebook