Не освободиха от отговорност два директорски борда на болницата

Публикувано на юни 12, 2014

Двата състава на Съветът на директорите на МБАЛ“Св. Иван Рилски“ не бяха освободени от финансова отговорност за дейността си през 2013 г. Това стана на днешното заседание на общото събрание на акционерите на дружеството по предложение на основния акционер – държавата. Заради лошите финансови резултати на МБАЛ от първата половина на годината е направено предложението – обясни членът на настоящия борд д-р Владимир Заимов. Заедно с д-р Гечо Жеков и д-р Левент Апти те бяха избрани на постовете си през септември 2013 г., наследиха: д-р Иван Петров, д-р Георги Кулишев и д-р Румен Русанов. Финансовата загуба в края на годината е 552 000 лв.

Д-р Заимов съобщи още, че общото събрание е взело решение настоящият борд да изготви план за погасяване на старите задължения и стабилизиране на финансовото състояние на дружеството.

Държавата има дял от 76,68% от собствеността на болницата, останалите проценти са на седемте общини от област Разград. Само две от тях – Разград и Исперих – изпратили свои представители за общото събрание, те гласували „за“ освобождаване на двата борда от финансова отговорност.

Dariknews.bg

Коментари:
Няма
Опции:
add your comment share this on facebook